EPKK lihafoorum 2018
EPKK Lihafoorum
Moderaator: Marko Kass
PÄEVAKAVA
09:30 – 10:00 Registreerumine ja tervituskohv
10:00 – 10:10 Foorumi avamine – Anu Hellenurme, EPKK nõukogu liige, lihatoimkonna juhataja
I Sessioon Lihasektori konkurentsivõime
10:10 – 10:30 Lihasektori tarneahela üldine toimimine – Maaeluministeeriumi esindaja
10:30 – 11:00 Läänemere riikide lihasektori konkurentsivõime – Csaba Jantsik, LUKE (Soome loodusressursside jätkusuutliku majandamise ja biomajanduse arendamise keskus)
11:00 – 11:15 Sektori arengukava tutvustus – Ants-Hannes Viira, Eesti Maaülikool
11:15 – 11:45 Lihagiid – Rootsi ja Soome kogemus – Stella Höynälänmaa, Soome WWF (Maailma Looduse Fond) ja Anna Richert Rootsi WWF (videoesitlus, vahendab Silja Kana, Eestimaa Looduse Fond)
11:45 – 12:00 Küsimused/vastused/arutelu
12:00 – 13:00 LÕUNA
II Sessioon Mikroobide antibiootikumiresistentsus – uue ajastu katk
13:00 – 13:20 Mikroobide antibiootikumiresistentsuse olemus ja poliitikameetmete raamistik – Martin Minjajev, Maaeluministeerium
13:20 – 13:40 Antibiootikumid, inimene ja loom – Tanel Tenson, Tartu Ülikool
13:40 – 14:00 Antibiootikumide kasutamine loomakasvatuses (Eesti näite varal) – Birgit Aasmäe, Eesti Maaülikool
14:00 – 14:20 Küsimused/vastused/arutelu
14:20 – 14:45 KOHVIPAUS
III Sessioon Ulukiliha
14:45 – 15:10 Eesti ulukitest jahimehe pilgu läbi ja kiskjad meie metsades – Tõnis Korts, Eesti Jahimeeste Selts
15:10 – 15:30 Lihatöötlemine ja turustamine – mida pakub ülikool lihakäitlejale – Kristi Kerner, Eesti Maaülikool
15:30 – 16:00 Küsimused/vastused/arutelu
Foorumi kokkuvõte ja lõpetamine
*Foorumi kava on kinnitamisel
loomakasvatuse pikaajalise programmi (PIP) tegevusvaldkonna
programmi nõukogus
Oodatud on kõik lihasektori esindajad: põllumehed, loomakasvatajad, tööstuste esindajad ja teised sektoriga seotud ettevõtjad ning huvilised.
Foorumil osalemine on tasuta.
NB! Lihafoorumil osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine, mida palume teha esimesel võimalusel või kuni 30. oktoobrini SIIN.
Registreerimisvormid on avatud ka meie kodulehel www.epkk.ee ja www.pikk.ee (vt sündmuste kalender).
Ootame rohket osavõttu!
INFOKS neile, kes osalevad ka järgmisel päeval toimuval Sealihakonverentsil ja soovivad broneerida ööbimist:
Broneerimine ainult läbi müügiosakonna, kasutades parooli Lihafoorum
Tööpäevadel E-R vahemikus kell 09:00 – 17:00
telefon +372 326 0005, +375 326 0014
e-mail: info@aqvahotels.ee
NB! Soovijatel on võimalik osa võtta Rakveres Berliini Trahteris korraldatavast õhtusöögist – osalemine inimese kohta 35 eurot.
Lisainfo: EPKK juhatuse liige Tiina Saron, tiina.saron@epkk.ee, tel 51 31 535