Maaeluministeerium
PRESSITEADE
04.03.2019

Lõuna-Eesti toidutootjad ja  -pakkujad kogunevad Tartu turuhoones

Homme, 5. märtsil toimub Tartu turuhoones Lõuna-Eesti toidupakkujate ja –tootjate kontaktüritus. Üritusele eelneb seminar, mille peateema on, kuidas parendada kohaliku toidu tarnimist tootjatelt toidupakkujatele.

„Kontaktüritus on hea kohtumispaik Lõuna-Eesti toidutootjatele ja kokkadele, kus on võimalik luua soodne pinnas uute koostöösuhete tekkimiseks. Loodetavasti annab kohtumine veelgi indu juurde, et kohalik toodang jõuaks üha enam kohalike kohvikute ja restoranide menüüdesse. Lisaks on turuhoone samal ajal avatud ka tavakülastajatele, mis tähendab, et ka linlased saavad suurenenud toiduvalikust rõõmu tunda,“ sõnas Maaeluministeeriumi ekspordi ja turuarenduse büroo juhataja Kadi Raudsepp.

Kontaktüritusele eelneb seminar, kus projekti „Baltic Sea Food” koordinaator Silja Lehtpuu ja MTÜ Eesti Maaturism juhataja Raili Mengel tutvustavad  projekti „Baltic Sea Food“ ja võrgustikku „Liivimaa Maitsed“ ning annavad ülevaate sellest, kuidas koostöö abil kohalik toit paremini tootjatelt toidupakkujateni jõuab. Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja, Bocuse d’Or Eesti president ja Eesti Peakokkade Ühenduse liige Dimitri Demjanov räägib kohaliku toidu kasutamisest toitlustusettevõtetes.

Eesti Peakokkade Ühenduse president ja presidendi kantselei peakokk Taigo Lepik tutvustab peakoka töö praktilisi kogemusi ja räägib, millised on ootused koostööle kohaliku toidu tootjatega. Lisaks kõneleb Airi Vetemaa Mahepõllumajanduse Koostöökogust mahetooraine kasutamisele viitavast ökomärgisest.

Pärast seminari kell 13.00 liiguvad kõik toidutootjad lettide taha ning kõikidel kohalolijatel avaneb võimalus osta kaasa kohalikke toidutooteid.

Üritust korraldavad koostöös Maaeluministeerium, MTÜ Eesti Maaturism, MTÜ Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, TÜ Taluturg ja AS Tartu Turg.

Recommended Posts