Eestimaa Talupidajate Keskliit korraldas juba neljandat korda parima talutoidu konkurssi, mille eesmärk on tõsta esile kohalikku talutoitu ja tunnustada talunike tööd. 13-liikmeline žürii valis parimatest parimad välja ligi 90 talutoote seast. Võistluse üldvõitja kuulutatakse välja 13. juulil Ida–Virumaal toimuval XXVIII üle–eestilisel talupäeval.
2019. aasta parim talutoit selgitati välja kaheksas erinevas kategoorias:
- Parim piimatoode 2019 – mango-lambapiimajogurt (Männiku Piimalambad)
- Parim talujuust 2019 – Andre Grand Old 2017 (Andre Juustufarm)
- Parim pagaritoode 2019 – rukkiteraleib (Kaarli Talukaup)
- Parim liha/valgutoode 2019 – suitsutatud vutimunad anšoovises (Põhja-Eesti Vutifarm)
- Parim maius 2019 – Andre juustušoks 2017 (Andre Juustufarm)
- Parim tervisetoode 2019 – mahe tume kasesiirup (Kasekunst)
- Parim jook 2019 – kasemahl kanepi ja ingveriga (Birch Lagoon)
- Parim lisand 2019 – Piesta õunastroop (Piesta Kuusikaru talu)
PARIM TALUTOIT 2019 peaauhinna võitis Kasekuntsi mahe tume kasesiirup
Talutoidu hindamiskomisjoni kuulusid toidublogijad, tunnustatud kokad, ajakirjanikud, ministeeriumi esindajad, turunduseksperdid ja muusik.
Vaata parima talutoidu valimise pildidgaleriid